fredag 13. februar 2015

Innkjøpsliste - omfattende

Under følger en første start på det vi kan kjøpe og gjøre som en første start. Har da tatt utgangspunkt i en batch på 25 liter.
Innkjøp (mer eller mindre):
Kjele - 40 liters (krabbekoker m/brenner - www.linio.no)
Gjæringskar (ett ekstra for å stikke ut ølet, dvs. flytte ølet fra et kar til et annet) helst med kran og gjærlås
Meskepose (silpose)
Hevert m/pumpe
Humleposer (10 pkn)
Hydrometer
Flaskevasker/børste
Korkemaskin (korkecrimper)
Korker 26 mm
Desinfiserende middel (Star San, produsert av Five Star)
Brygge-/meskeskje (enten plast eller rustfritt stål, men meskeskje er i tre og må ikke brukes i brygget)
Termometerklistremerker til gjærkarene
Kjøkkenvekt type digital (for å måle humlen, Godsaker selger en bra kaffe-/tevekt)
Målebeger (Pyrex herdet glass Clas Ohlson)
Innetermometer for å sikre temp på 21-22 grader
Sprayflaske (desinfiserende middel / vann)
Trakt (trippelsett)
Kjeletermometer (enten et som klipses langs siden eller stikktermometer som blir mer nøyaktig)
Kjølespiral (for å kjøle ned vørteren raskt nok, kobberrør som man kobler kaldtvann på)
Rengjøringsmiddel (Zalo eller PBW av Five Star)
Gjærnæring
Spraymalt (Dry Malt Extract - DME, tørrmalt)
Sil
Flasketørkestativ
Klarningsmiddel (Røde havalger - Irish moss - løst, tørket, eventuelt tablett whirl floc, en teskje per 20 liter)
Slanger (12 mm??)

Fancy/schmancy ekstrautstyr (dyrt):
Erlenmeyer (kjemikerkolbe før å lage gjærstartere/gjærkultur)
Magnetrører (fancy røring for gjærstarteren, dvs. under Erlenmeyer kolben)

Indidrigenser:
Malt (2-3 typer på tilsammen 4-6 kg?? for en 20 liters - 5 gallons - batch)
Gjær (1-2 pakker flytende i prøverør (White Labs) eller smack pack (Wyeast))
Humle (kan trekke ut luft og fryse ned overskudd, kjøp pellets)
Vann
Hvordan brygge:
Butikker:
Bryggeland i Drammen - godt utvalgt og rimelige priser.
Petit-agentur.no er også ganske ålreite.
Bryggselv.no kan finne på å ha godt utvalg, men er ganske dyre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar